Boeken

sdd_boekStop Denk Doe

Op een positieve manier sturend kunnen zijn in uw eigen gedrag (persoonlijk leiderschap) blijkt een van de grootste uitdagingen voor de mens. Een toenemende hoeveelheid wetenschappelijk onderzoek toont aan dat persoonlijk leiderschap de belangrijkste voorspeller is van succes en geluk in het leven. Steeds meer onderzoek laat ook zien hoe dit wel en niet te ontwikkelen. In Stop Denk Doe worden deze wetenschappelijke inzichten samengebracht in een praktische methodiek.

Lees de inleiding | Bestel 

 

gezag_boekGezag

Leiderschap staat of valt bij het vermogen mensen mee te krijgen. Iemand is pas echt een leider als andere volgen. In Gezag worden de biologische wortels van leiderschap beschreven: waarom we de ene leider wel, en de andere leider niet volgen. Deze inzichten uit de wetenschap worden vervolgens vertaald naar praktische lessen voor elke leider.

Lees de inleiding | Bestel 

 

dvm_boekDarwin voor managers

Ons brein is het product van miljoenen jaren evolutie en deze geschiedenis vormt nog steeds ons gedrag. Het verklaard bijvoorbeeld onze obsessie met eerlijkheid, maar ook die met status en macht. Een dieper begrip van deze menselijke natuur is van onschatbare waarde voor het begrip van gedrag in organisaties. In Darwin voor managers leest u over vraagstukken als leiderschap, samenwerking, motivatie en selectie.  Waarom zijn dit vaak uitdagingen en hoe kunnen we deze – met de kennis van nu – zo goed mogelijk aangaan?

Lees de inleiding | Bestel 

 

systeemdenkenSysteemdenken in de praktijk

Dit boek (incl. dvd) toont een andere manier van kijken, een manier die door de auteurs de systemische benadering wordt genoemd. Deze benadering richt zich niet op individuen, maar op de patronen in een relatienetwerk waar individuen zich in bevinden.

Raak ook gefascineerd door deze manier van kijken en door de mogelijkheden die het systemisch gedachtegoed biedt om uw werk als leider, bestuurder, organisatieadviseur, of coach te verrijken. Meer >>

 

Mimindfulness-op-het-werkndfullness op het werk

  • Het razend populaire mindfulness nu eindelijk ook toegepast op het werk: de stressplek bij uitstek
  • Geschreven door Pieternel Dijkstra, bekend van o.a. Psychologie Magazine
  • Voel je gelukkiger, meer ontspannen, ga doelgerichter te werk en krijg meer voor elkaar door het toepassen van mindfulness en ACT.

Meer >>

LinkedInDelen