Over ons

Onze missie is wetenschap en praktijk te verbinden, om zo toegevoegde waarde voor beide te creëren. Onze auteurs hebben allemaal een stevige basis in de wetenschap en zijn tevens door de wol geverfd in de praktijk.

Drs. Max Wildschut (1967), psycholoog (cognitieve- en neuropsychologie)

maxFascinatie: evolutionaire psychologie

Ons brein is het product van miljoenen jaren evolutie en deze geschiedenis vormt nog steeds ons gedrag. Het verklaart bijvoorbeeld onze obsessie met eerlijkheid, maar ook die met status en macht. Een dieper begrip van deze menselijke natuur is van onschatbare waarde voor het begrip van gedrag in organisaties. Mijn passie is de brug te slaan tussen actuele wetenschappelijke kennis en de dagelijkse praktijk in organisaties, om zo tot dieper begrip en praktische handvatten te komen.

LinkedIn | wildschut@nimep.nl | 06 460 852 56

Drs. Anneke Jelsma (1952), psycholoog (neuropsychologie)

annekeFascinatie: ons brein

Ons brein is ons belangrijkste orgaan als het gaat om overleven. Ons gedrag is gericht op overleven en voortplanten. Daar horen oeroude routines bij. Ons gedrag is vooral emotie-gestuurd. De verstandige gedachten komen meestal pas achteraf. Daarom hebben overtuigen en argumenteren vaak maar beperkte invloed op het veranderen van gedrag. Je weet dat iets niet werkt, maar toch doe je het elke keer weer.

Leren en experimenteren doet een mens als de omgeving veilig is, als het prettig voelt, en het nieuwe gedrag niet te ingewikkeld is.

LinkedIn

Dr. Marijke Spanjersberg (1958), psycholoog (Complex decision making & Conflict resolution)

marijkeFascinatie: Systeemdenken

Systeemdenken is een integrerende discipline, een manier van kijken naar delen en gehelen, naar toevalligheden en patronen, naar verstoring en herstel van evenwicht. De inzichten van het systeemdenken helpen om vanuit verschillende gezichtspunten naar een vraagstuk te kijken, om patronen bloot te leggen en om met kleine, gerichte interventies beweging te krijgen in dat wat vast zit.

LinkedIn

 

 

PieternelDr  Pieternel Dijkstra (1969) is sociaal psycholoog, en houdt zich, op diverse manieren, bezig met het welzijn van mensen en hun onderlinge relaties. Ze doet dat onder meer als schrijfster, lector, wetenschappelijk onderzoeker en trainer.  Klik op één van de links aan de linkerzijde voor meer informatie over het wetenschappelijk onderzoek van Pieternel, over haar populair wetenschappelijke artikelen en boeken, het onderwijs dat ze aanstuurt en ontwikkelt, testontwikkeling en workshops, trainingen en lezingen.

Meer: www.pieterneldijkstra.nl

LinkedInDelen